六月 03, 2010, 21:19

學生受教權優於教師工作權!

Posted by 流浪長工 | 迴響 (4) | 引用 (0) | 閱讀 (1928) | 教育新知 | 推文 (0)

教長:學生受教權優於教師工作權
立法院三讀通過工會法修正案,讓教師可以組工會,但是不能罷工。對此,全國教師協會表示遺憾,不過教育部長吳清基今天(2日)表示,老師應該了解,學生的受教權,永遠優於教師的工作權。

立法院三讀通過工會法修正案,賦予教師可以組工會的法源;但是根據勞動三法之一的勞資爭議處理法,教師不能罷工。全國教師協會認為,完整的「勞動三權」包括團結權、談判權、罷工權,老師獨缺了罷工權,讓教師感到遺憾。

對此,教育部長吳清基回應表示,教師應該了解,學生的受教權更為重要。吳清基說:『(原音)我想教師應該了解學生受教權,永遠優先於教師的工作權,如果沒有學生就不需要有老師,老師如果談罷工,把學生受教權犧牲,沒有人會接受

吳清基說,在台灣尊師重道的環境之下,老師愛學生的心,應該要讓大家能夠感受到。

Comments

作者: jordansko123 | 元月 04, 2011, 17:25

ugg boots canada [回覆]

Golgi by the former Soviet ugg bailey button authorities as the "Father of proletarian literature", also with Lenin, the "great friendship", but look at the KGB archives, Gorky and the ugg roxy tall Russian "Father of the revolution" occurred many times between the ugg bailey button triplet concepts and political conflict that almost was referred to uggs for kids the break point. Gorky little swing, Lenin would criticize him, Gao is reported to funny smile: "I know I am a very poor Marxist. Anyway, ugg evera sneaker we have these artists ... then sort ugg classic cardy of foolishness ..." . After the October Revolution, Gorky was the fact that horror, publicly opposed the Bolshevik seizure of power, that this is Russia's tragedy and destruction, which, in 1918, Xia Liening depicts this paper ordered the ugg roxy short closure of the newspaper. The opening of the ugg classic short Second Congress of the Communist International, Lenin comment Golgi articles written for the meeting, "There is no smell of communists, there a strong anti-communist nature.ugg highkoo boots Therefore, this article must not be published in the magazine."

作者: ugg boots canada | 十一月 12, 2010, 11:27

Re: 學生受教權優於教師工作權! [回覆]

受教的學生大部分會成為勞工(受雇者)勞工基本權利教育者當教育之
不要中了少數資方的毒
當然新自由主義的毒現在正獨大
剝削也成為經濟發展的必然

作者: yu | 六月 15, 2010, 18:04

Re: 學生受教權優於教師工作權! [回覆]

這是右派思維。沒有優不優先的問題,是如何並存的問題。
沒有郭董的工廠,就沒有工廠勞工。
所以郭董的利益永遠優於工廠勞工的利益。你以為何?

作者: yu | 六月 12, 2010, 14:25

authimage