這幾年輔導團一直在推廣「生活技能融入健康教學」,在教學上若能結合真實的生活情境,將使生活技能更能有效地影響學生的健康行為建立。因此,在此瘦肉精事件中可以與「消費者健康」議題結合,運用真實情境案例導引出「批判性思考」、「問題解決」及「作決定」等生活技能,學會真正帶著走的能力。以下提供一則教學實例供教師們參考!

主題名稱:食物的真相從「瘦肉精」看食品安全

教學對象:六年級

學習重點1、能從時事事件關心食品的安全性。

2、能知道食物越天然越好,添加物會對身體造成健康上的危害。

3、能建立健康消費的行為,拒買來路不明或可能含瘦肉精的食品。

教學策略:運用PBL問題導向學習模式,引導學生主動蒐集相關資料,分享並運用資訊解決問題之學習歷程。

File
教案成果-紘珍.pdf
PBL教學示例

創用授權(CC)-姓名標示-非商業性-相同方式分享 2.5 台灣版

1. Re: PBL教學法 教學示例分享

The teaching methods will have to be changed time to time according to the current enviornment as it can help students in a great way. In addition, if needed online class help should also have to be provided to help the students in every way we can.

[回覆] daphnekoller 迴響於 20 三月, 2020 19:04

2. Re: PBL教學法 教學示例分享

When the writers are working on Psychology Research Paper Writing Services, they have to ensure they conduct thorough Psychology Research Paper Writing Services on the topic areas in order to complete the best Custom Psychology Research Paper Services using recent sources.

[回覆] Psychology Writing Services 迴響於 17 三月, 2020 17:36

3. Re: PBL教學法 教學示例分享

在此瘦肉精事件中可以與「消費者健康」議題結合,運用真實情境案例導引出「批判性思考..

[回覆] wings io 迴響於 15 二月, 2020 13:14