三月 03, 2012, 15:08

幸福

Posted by fly | 迴響 (2) | 引用 (0) | 閱讀 (404) | 教學札記 | 推文 (0)

2012.3.2 幸福

放學後戶外溼溼的,請慢回家的孩子留在教室裡活動,我則留在教室批改功課。

對於一天都沒有空堂的我而言,如果可以不再有孩子的吵雜聲,就是最大的休息,但孩子在教室,在沒有特別規範下,一定是吱吱喳喳如小鳥般不斷的互動、玩耍、說話,我看著他們,有的人功課擺在桌上,寫一寫玩一玩,不是那麼專注,有的人一直說個不停,從家中說到學校,我的耳朵不斷的受襲擊,疲憊更加。

放下手中的紅筆,仔仔細細凝視他們,每一張特別的臉,每一個獨一無二的小可愛,在這麼放鬆的學習場域,在這麼快樂的同學相聚時光,我實在不忍心用「安靜、認真」來干擾要他們,一年級好純真、好可愛,看著他們頓時覺得好幸福。

uggs gor sale [回覆]

I almost accidentally visited to this site.The article writing is very good.I’m satisfied that you shared this helpful information with us. I besides believe this s a extremely great internet site.

作者: uggs gor sale | 十一月 23, 2012, 09:20

Re: 幸福 [回覆]

New student comments are always welcome, interesting to read opinions and new school updates. Thanks for the excellent forum and topics for discussion.

作者: London Home Counties | 六月 13, 2012, 03:26

authimage